AW23

For the love of ceramics

Met Louise Gaarmann

AW23

For the love of ceramics

Met Louise Gaarmann

We zijn blij dat we dit seizoen kunnen samenwerken met de Deense keramist Louise Gaarmann.

Voor onze collectie AW23 Sculptural Elements lieten we ons inspireren door de structuur en textuur van Gaarmanns werk. Onze exclusieve samenwerking heeft geleid tot vier T-shirts die elk een motief hebben dat is geïnspireerd op de visie van Gaarmann. Deze conceptuele beelden, van 'House of Cards' tot 'The Power of Nature', richten zich op vorm en lijn, van vloeiende, organische vormen tot meer geometrische structuren.

KERAMIST

Louise Gaardmann

Het werk van Louise Gaarmann is een ode aan haar vak; een liefdesbetuiging aan de keramiek. Haar liefde voor klei reikt van de fysieke aanraking van het materiaal tot haar exploratieve bakmethodes en chemisch glazuren. In haar werken onthullen de kleine barstjes een verhaallijn met verhalen uit het dagelijkse leven, verhalen uit de natuur en verhalen uit de kindertijd. Haar geliefde touwmotieven in 'Rope & Knots' bezitten een surrealistische kwaliteit, waarbij het touw bijna echt lijkt, maar toch de natuurlijke eigenschappen van klei in ere houdt. Van de alledaagse charme van 'Baskets' tot het intrigerende verhaal van 'New Landscapes':
het werk van Louise is sterk verhalend en boeit onmiddellijk.

Gaarmann exposeerde onder andere op de Biënnale van Ambacht en Design van 2007 en in Maison du Danemark in Parijs in 2007. Ze heeft bovendien deelgenomen aan de voorjaarstentoonstellingen in Charlottenborg, voor het laatst in 2014. Ze heeft meerdere beurzen en prijzen ontvangen, waaronder in 2012 de zilveren medaille van de 'Arts and Craft Prize of 1870'.

Gaarmann is een uitmuntende verhalenverteller, die haar narratief schrijft door middel van de eb en vloed in haar keramiek. Ze vindt de meeste inspiratie buiten de deur, ondergedompeld in de natuur, één met Moeder Aarde. Louise ziet de natuur als een hoorn des overvloeds met symbolen die zich moeiteloos vertalen naar kunst. Haar keramiek omarmt het spannende contrast tussen ruwe en gladde texturen en bootst de collage van oppervlakken na die in de natuur te vinden is.

VERTROUWEN

Dit ontwerp, dat 'House Of Cards' heet, is geïnspireerd op het concept van falen en slagen. Louise merkt op: ‘een kaartenhuis maken betekent dat je iets opbouwt, dat vervolgens in een fractie van een seconde in elkaar stort. Dan moet je opnieuw beginnen en iets nieuws maken.’

RIANA T-SHIRT MET PRINT


SHOP NU

RIANA T-SHIRT MET PRINT


SHOP NU

NATUUR

‘The Power Of Nature’ is een weergave van Louises visie op de natuurlijke wereld, geïnterpreteerd als een abstract landschapsverhaal. Louise zegt: “Laat het groeien, laat het gaan. Kijk omhoog naar de hemel, naar het licht waar je energie en voeding vindt".

RIANA T-SHIRT MET PRINT


SHOP NU

HERINNERINGEN

‘Tie Up’ is een motief dat het begrip tijd uitdrukt. Louise merkt op: “Het lange lint staat voor de tijd. Een knoop leggen is net als bladeren door een fotoalbum. We kunnen herinneringen openen en sluiten. Ze zullen immers niet verdwijnen, maar ergens anders voortbestaan, in een andere volgorde.”

RIANA T-SHIRT MET PRINT


SHOP NU