ONZE WEG NAAR EEN BETERE TOEKOMST

ONZE WEG NAAR EEN BETERE TOEKOMST

ONZE WEG NAAR EEN BETERE TOEKOMST

ONZE WEG NAAR EEN BETERE TOEKOMST

Bij NÜ zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe initiatieven die kunnen helpen om een duurzame toekomst te bevorderen. We zijn ons bewust van de invloed die de mode-industrie op het milieu heeft en het verheugt ons dat er in de industrie aandacht is voor een duurzame ontwikkeling. Wij zijn van mening dat elke kleine actie een belangrijke stap kan zijn op de weg naar een duurzame toekomst – een toekomst waaraan we elke dag werken.

ONZE VERPAKKINGEN

NÜ heeft de voorbije jaren meer aandacht besteed aan het gebruik van plastic. Net als vele andere sectoren vinden we het belangrijk om plastic op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier te gebruiken. Niet alleen de manier waarop wij omgaan met plastic in het dagelijks leven, maar ook onze keuze om milieuvriendelijke verpakkingen te gebruiken. We willen doen wat we kunnen om de natuur plastic-vrij te houden. Wij hebben daarom het gebruik van nieuw wegwerpplastic afgeschaft en vervangen door 100% gerecycled en herbruikbaar plastic. Al onze polybags zijn tegenwoordig gemaakt van 100% gerecycled plastic, net als de verpakkingen van al onze producten.

Naast onze aandacht voor plastic zorgen we er over het algemeen voor om zoveel mogelijk herbruikbare en gerecyclede materialen of biologisch afbreekbare materialen te gebruiken. Dit betekent dat 80% van onze verpakkingen op dit ogenblik gerecycled of milieuvriendelijk zijn. We hebben een partnership met onze leveranciers waarbij we gebruik maken van elkaars expertise en samen duurzame oplossingen zoeken voor de behandeling van onze producten, verpakkingen en materialen.

NÜ wil altijd al het mogelijke doen om een groenere toekomst tegemoet te gaan en een gezond bedrijf te runnen met tevreden klanten, medewerkers en partners.

EERST ORDERS, DAN PRODUCTIE

Bij NÜ produceren we als er orders zijn. Dit betekent dat alle NÜ collecties worden geproduceerd op basis van wat onze dealers bestellen – inclusief onze concept stores en webwinkel. Op die manier hebben we geen overtollige voorraden en richten we ons op een productie met zo min mogelijk afval.

made to last

Bij NÜ ontwerpen we kleding die seizoenenlang kan meegaan. We richten ons niet op snel veranderende trends en tendensen, omdat we ons eigen unieke design-DNA hebben. Onze focus ligt op het creëren van mooie kleren met een tijdloos design, waar u jarenlang plezier van heeft.

NÜ kleren zijn ontworpen om kris kras met elkaar te combineren. Met onze '7 dagen op 7 manieren‘ campagne willen we inspiratie bieden om 7 verschillende looks te creëren met slechts 7 kledingstukken. Wij nodigen u uit om deel te nemen aan een duurzamere toekomst met onze mix en match artikelen.

GEDRAGSCODE

Bij NÜ nemen we onze ethische verantwoordelijkheid serieus, zowel naar ons eigen bedrijf toe als naar mens en natuur. Als bedrijf nemen we de verantwoordelijkheid voor onze acties en we verwachten en eisen hetzelfde van onze partners.  Wij erkennen dat cultuur en wetten verschillen van land tot land, waardoor onze leveranciers onder verschillende omstandigheden werken. Wij vinden het echter heel belangrijk dat de productie op een verantwoorde manier gebeurt en dat alle werknemers in goede omstandigheden werken en met respect worden behandeld.

Onze productie is gebaseerd op langetermijnrelaties met onze leveranciers en daarom zijn we goed op de hoogte van de omstandigheden in de fabrieken. In samenwerking met de Deense beroepsvereniging voor handwerkers hebben wij een gedragscode opgesteld: een aantal ethische regels waaronder minimale eisen die we stellen aan onze leveranciers en de arbeidsomstandigheden in hun fabrieken. Deze gedragscode heeft betrekking op gebieden zoals regels betreffende kinderarbeid, rechten van werknemers, werktijden en veiligheid op de werkplek. We voeren regelmatig controles uit om na te gaan of onze contractuele afspraken worden nageleefd.

Onze gedragscode is geen garantie. Maar we kunnen garanderen dat we ons bewust zijn van onze verantwoordelijkheid en dat we voortdurend werken aan betere omstandigheden bij onze partners.

U kunt hier en hier onze gedragscode downloaden.