SS23

DEPICTING NATURE

SS23

DEPICTING NATURE

Dit seizoen zijn we verheugd om samen te werken met Sabine Zimmermann, kunstenaar, kunstzinnig therapeut en allround creatieve visionair, en speciale, door Sabine gemaakte, motieven te introduceren.

PORTRAIT WITH OCTOPUS

Centraal in de collectie staat een katoenen jack met een octopusmotief. Geïnspireerd door een van Sabines meest geliefde werken 'Portrait With Octopus' uit de Octopus-serie, illustreert de jas een harmonieuze ontmoeting van creatieve geesten. In de wereld van Sabine vertegenwoordigt de octopus allerlei krachtige eigenschappen, waaronder mysterie, vloeibaarheid, intelligentie, intuïtie en aanpassingsvermogen.

Opal JAS

OPAL JAS

kunstenaar, kunstzinnig therapeut en creatieve visionair

Sabine Zimmermann

Sabine Zimmermann, geboren in Zuid-Duitsland, begon haar carrière als kunstzinnig therapeut in een psychiatrische kliniek. Daar werkte ze met patiënten om hun emoties te uiten en hun creativiteit de vrije loop te laten door middel van kunst. Ze is nu gevestigd in Frankrijk en het werk van Zimmermann wordt op grote schaal tentoongesteld in heel Europa. Ze werkt ook als kunstdocent aan de Duitse Internationale School in Parijs.

Sabines schilderstijl is een wereld van meerlagige penseelstreken, waar zachte vegen tussen zachte rondingen en vloeiende ritmes dansen. Ze drukt daarbij haar liefde voor kleur uit met sterke contrasten en schakeringen met ruimtelijke diepte. Sabine is een experimentalist in hart en nieren en werkt altijd in haar tuin (ongeacht het seizoen) waar ze rust en harmonie vindt in de natuur. Zelfs hartje winter neemt ze haar doek mee naar buiten, waar de verf bevriest en er ijsbloemen verschijnen. Het resultaat zijn echt emotionele schilderijen overspoeld met water en blootgesteld aan de elementen, die een unieke dialoog met de natuur onthullen. Er wordt water gegoten, verf gespat en wild gespoten om de onvoorspelbare kracht van de natuur na te bootsen. Textuur staat centraal in het werk van Zimmermann en ze gebruikt een combinatie van acrylverf, zelfgemaakte stencils en natuurlijke materialen (zoals zand, stenen, zout en palmbladeren).

Tussen de prachtige chaos van haar werk komen strepen kleur en delicate glazuren tevoorschijn als een stroom van kleur waarin de bewegingen van de natuurlijke wereld weerklinken. Vol experimentele processen legt Zimmermann de toevallige momenten van wijziging vast waarop iets wegglijdt op het schildersdoek. Deze magische picturale ruimtes vangen een moment in de tijd.

PORTRAIT WITH TURTLES

De collectie bevat ook een selectie T-shirts met gedetailleerde motieven geïnspireerd op schildpadden.

Raser Oja T-shirt

Raser Oja T-shirt

Raser Oja T-shirt

ONE DAY, ONE STONE

STENENPROJECT

Het nieuwste project van Zimmermann, 'One Day, One Stone' nam een jaar in beslag. “Elke dag verzamelde ik in een klein moment van aandacht een steentje en legde de 365 stenen bij elkaar om één grote mandala te vormen. Dit dagelijkse ritueel leerde me mindfulness en dankbaarheid”, vertelt Zimmermann.